Naleśniki w różnych odsłonach

22 marca wróciliśmy do naszych ulubionych zajęć cyklicznych, czyli spotkań kulinarnych. Tym razem przygotowaliśmy naleśniki w kilku odmianach.

Ile kucharek, tyle przepisów i upodobań. Obyło się jednak bez kontrowersji przy patelni. A mówią, że gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść.

Wytrawnie czy na słodko? Jak podawać? Chusteczki, rulony, a może z sosem lub w formie krokietów? Tradycje domowe też różne – wykwintny deser lub danie główne. Najważniejsze jest jednak ciasto – delikatne i puszyste. Teraz ulubione dodatki: szpinak, pieczarki, konfitura, puder, Nutella…, a zapiec by to jeszcze! Warto posiąść taką umiejętność kulinarną – naleśniki to potrawa prosta, a daje tyle możliwości. Chętnych wiec było wielu, głównie do łasowania. Pyszna zabawa.

Organizatorki zajęć panie: Izabela Janus, Jolanta Mielczarek, Sylwia Błaszczyk