Król Burger
Lubimy burgery, lubimy wołowinę.
Do tej pory wydawało się, że nie ma nic prostszego niż przyrządzenie dobrego burgera. Na zajęciach kulinarnych w Bursie Miejskiej przy Legionów okazało się jednak, że prosta potrwa ma swoje sekrety, a zrobienie samodzielnie pysznego burgera to frajda, która procentuje dodatkowo przepysznym i zdrowym posiłkiem.
Na zajęciach młodzież poznała najsłynniejsze burgery wołowe po domowemu w stylu amerykańskim. Dodatkami było oczywiście mięso wołowe specjalnie doprawione oraz ogórki kiszone, pomidory malinowe, liście sałaty, czerwona cebulka ale też niepowtarzalne sosy.
W czasie zajęć pod okiem wychowawców Sylwii Błaszczyk, Joli Mielczarek i Aleksandry Mikuty młodzież poznawała tajniki przyrządzania domowych hamburgerów. Każdy z uczestników miał możliwość doskonalić swoje umiejętności pracy w grupie, pomysłowość i zaangażowanie przy krojeniu i smażeniu. Należy stwierdzić, iż uczestnicy zajęć czerpali radość nie tylko z udziału w nich, ale i konsumowania ich efektów i to dosłownie. Wspólne spożywanie przygotowanych hamburgerów sprzyjało integracji grupy i wzmacniało pozytywną atmosferę.
Organizatorzy zajęć: Sylwia Błaszczyk, Jolanta Mielczarek, Aleksandra Mikuta.