19 listopada w placówce Bursy Miejskiej przy ul. Jasnogórskiej odbyły się zajęcia kulinarne. Pod kierunkiem wychowawczyni Grażyny Pydzińskiej młodzież piekła gofry. W miłej atmosferze dziewczęta i chłopcy rozwijali swoje zainteresowania kulinarne, świetnie się bawili oraz degustowali własnoręcznie przygotowane, upieczone i udekorowane gofry.
Zajęcia kulinarne w Bursie mają już swoją tradycję. We wcześniejszym, cyklu spotkań pod kierunkiem wychowawczyni Grażyny Pydzińskiej młodzież we wszystkich placówkach piekła racuchy z jabłkami i bananami. Danie to tak zasmakowało wychowankom, że Pani Dyrektor wprowadziła je do bursowego jadłospisu. W związku z dużym zainteresowaniem tego typu zajęciami wychowawcy z poszczególnych placówek kontynuowali spotkania związane ze sztuką kulinarną. Dzięki tym zajęciom przekazywane są informacje na temat zasad zdrowego żywienia, higieny w kuchni i estetyki podawania potraw.